مدیریت بیماران در نرم افزار مطب کلینیک و درمانگاه
مدیریت بیماران یکی از مهمترین قسمت های نرم افزار مدیریت مطب، کلینیک و درمانگاه آسان طب می باشد. در این لیست می توانید ضمن تشکیل پرونده برای بیماران مراجعه کننده، اطلاعات دقیق مربوط به هر بیمار را که شامل: مشخصات بیمار مانند نام، نام خانوادگی، نام پدر و … مربوط به بیمار، اطلاعات تماس، اطلاعات مربوط به سوابق پزشکی و … را در سیستم ثبت و نگهداری نمائید. برای ورود به بخش بیماران میتوانید از منوی “پرونده” بر روز گزینه “بیماران” و یا در صفحه اصلی، بر روی گزینه “بیماران” از نوار اصلی کلیک کنید. برای سهولت در دسترسی به لیست بیماران، از کلید F4 صفحه کلید استفاده نمائید.
در پنجره لیست بیماران توسط قسمت بالای صفحه، می توانید بیمار مورد نظر را بر اساس عنوان نام، نام خانوادگی، نام و کد جستجو نمائید. همچنین برای دسترسی بهتر می توانید از سمت چپ لیست، اطلاعات را بر اساس حروف الفبا مرتب سازی نمائید.
تشکیل پرونده برای بیمار جدید
برای افزودن بیمار جدید (تشکیل پرونده برای بیمار جدید) می توانید از گزینه “جدید” در نوار ابزار بالای لیست اطلاعات بیماران استفاده نمائید. پس از کلیک بر روی این گزینه پنجره ورود اطلاعات مربوط به بیمار جدید باز می گردد.
اطلاعات اصلی پرونده بیمار
همانطور که ملاحظه دارید پنجره مربوط به پرونده بیماران دارای بخش های مختلف می باشد. بخش اول مربوط به اطلاعات اصلی بیمار می باشد. قسمت “کد”، در واقع همان شماره پرونده بیمار است. این شماره پرونده، ابتدا توسط سیستم و بطور خودکار ایجاد می گردد اما شما می توانید این شماره را تغییر دهید. فقط باید توجه داشته باشید، سیستم هنگام ایجاد یا تشکیل پرونده برای بیمار جدید، همواره یک عدد به آخرین شماره پرونده ثبت شده در لیست بیماران اضافه کرده و در پرونده جدید درج می نماید. بعنوان مثال: اگر اولین پرونده ثبت شده در سیستم را عدد 1000 در نظر بگیرید، دفعه بعد پس از ایجاد پرونده جدید، کد بیمار برابر 1001 خواهد بود.
سایر اطلاعات نظیر نام، نام خانوادگی، نام پدر و … را که اطلاعات عمومی بیماران است می توانید در کادر های مقابل آن وارد نمائید..
یک پیشنهاد:
نوبت دهی پزشکان در نرم افزار مطب و درمانگاه
تهیه عکس از بیمار توسط وب کم
توسط گزینه های موجود در زیر کادر عکس بیمار، می توانید عملیات عکس برداری توسط وب کم و یا ضمیمه کردن عکس از قبل اسکن شده، تصویر پرسنلی بیمار را در پرونده ایشان ضمیمه نمائید. توجه داشته باشید تهیه عکس توسط وب کم، در صورتی امکان پذیر است که رایانه شما علاوه بر دارا بودن وب کم، این دستگاه را توسط راه انداز یا (Driver) قبلا” شناسایی کرده باشد.
گروه بندی بیماران
گروه بندی بیماران، باعث می گردد هنگام جستجوی پیشرفته، به طبقه ای خاص از بیماران دسترسی داشته باشید. این طبقات یا گروه ها را می توانید از قبل در نرم افزار تعریف کرده و هنگام تشکیل پرونده برای بیمار جدید توسط لیست انتخابی، گروه مربوطه را انتخاب نمائید.
اطلاعات تکمیلی بیمار
با کلیک بر روی سربرگ “اطلاعات تکمیلی” میتوانید اطلاعاتی نظیر، بیمه تحت پوشش، شغل، تحصیلات، پزشک معالج، وضعیت تأهل، معرف و … را جهت ثبت جزئیات بیشتر درمورد بیمار و دسترسی های بعدی وارد نمائید. توجه داشته باشید، قسمت هایی مثل شغل، تحصیلات و… بر اساس تعاریف از قبل صورت گرفته در نرم افزار قابل انتخاب هستند. برای تغییر اینگونه لیست ها، بر روی دکمه قرار گرفته در سمت راست لیست انتخابی مورد نظر کلیک کنید.
سوابق پزشکی بیمار
در برخی از مراکز پزشکی، علاوه بر اطلاعات پایه ای مربوط به بیمار، اطلاعاتی از سوابق پزشکی بیمار برای پزشک معالج، حائز اهمیت است. سوابقی نظیر: آیا بیمار قبلا” عمل جراحی داشته است یا خیر؟، آیا بیمار به داروئی خاص آلرژی دارد؟ و … این نوع سوابق را می توان در بخش سوابق پزشکی بیمار ثبت و مورد بررسی قرار داد.
می توانید توسط باکس سمت راست هر سابقه، آن را تیک دار کرده و در صورت لزوم، توضیحاتی در رابطه با آن قسمت شرح ثبت کنید.
نکته: این سوابق ثابت و غیر قابل تغییر نیستند. شما با کلیک راست بر روی این لیست، می توانید سوابق پزشکی دلخواه خود را در این لیست اضافه نمائید یا این سوابق را حذف نمائید. همچنین در صفحه اصلی نرم افزار، از طریق منوی “تعاریف پایه” و کلیک بر روی گزینه “سوابق پزشکی بیماران” می توانید به بخش تعریف سوابق پزشکی دسترسی داشته باشید.
پذیرش و ارائه خدمت به بیمار
پس از تشکیل پرونده برای بیمار، نوبت به ثبت پرونده پذیرش برای وی هستید. پرونده پذیرش، در واقع پرونده ای است که در آن خدمات صورت گرفته برای بیمار که در زمانی خاص، توسط پزشک یا دستیار خاص و بخشی از مرکز انجام شده است ثبت می گردد. توسط پرونده پذیرش میتوان به صورتحساب بیمار و وجوه پرداختی وی نیز دسترسی پیدا کرد. همچنین، آن دسته از شرح حالات و وضعیت بیمار در مراجعات بعدی نیز توسط سیستم پذیرش یا همان پرونده های پذیرش، در نرم افزار آسان طب ثبت می گردد.
نکته مهم: جهت دسترسی سریع برای تشکیل پرونده و پذیرش بیمار، گزینه “پذیرش” در صفحه اصلی نرم افزار آسان طب، تعبیه شده است. این گزینه شما را وارد فرم پذیرش جدید کرده و تمام عملیات فوق نظیر تشکیل پرونده و ثبت خدمات صورت گرفته را در کوتاه ترین زمان امکان پذیر می کند. لازم به ذکر است، قسمت “لیست پذیرش بیماران” در واقع همین لیست پذیرش موجود درپرونده بیمار است که در قیاس کلی نسبت به تمام بیماران، و نظمی بر اساس تاریخ پذیرش های صورت گرفته، در سیستم تعبیه شده است.
کمی ساده تر بخواهیم بیان کنیم: توسط “لیست پذیرش بیماران” که در صفحه اصلی و منوی “پرونده” وجود دارد. به تمام پرونده های پذیرش (پرونده ثبت خدمات و صورتحساب) برای بیماران مختلف دسترسی خواهید داشت. که این پرونده ها به ترتیب تاریخ و ساعت در لیست قرار گرفته اند. اما در لیست پرونده های پذیرش موجود در اطلاعات بیمار، فقط به پرونده های مربوط به بیمار مورد نظر دسترسی خواهید داشت.