پذیرش بیماران در نرم افزار پزشکی برای مراجعین درمانگاه و مطب
قسمت پذیرش که یکی از پرکاربرد ترین قسمت های نرم افزار آسان طب محسوب میشود، مربوط به ثبت اطلاعات پرونده پذیرش بیماران یا مراجعین می باشد و توسط آن می توانید مراجعات مرکز را در سیستم ثبت و مدیریت کرده، و علاوه بر آن برای مراجعه کننده قبوض صندوق و … صادر نمائید. پذیرش بیماران در نرم افزار پزشکی را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
پرونده پذیرش چیست؟
پرونده پذیرش پرونده ای است که در آن، خدماتی را که برای بیماران یا مراجعین به مطب، درمانگاه یا کلینیک انجام می گردد را ثبت می کنیم و طی آن مشخص می کنیم در چه تاریخی، چه ساعتی و توسط کدام پرسنل (پزشک یا همکار) چه نوع خدمتی برای مراجعه کننده به مرکز انجام شده است و … پرونده های پذیرش ثبت شده، به ما می گویند کدام بیمار چقدر بدهکار شده و چقدر پرداختی داشته و وضعیت تسویه حساب یا درمان وی چگونه است؟ پس باید توجه داشت که پرونده پذیرش اصلی ترین قسمت نرم افزار مدیریت مراکز پزشکی آسان طب از جهت حسابداری بوده و توسط این بخش است که ما می توانیم مراجعات بیماران را کنترل و مدیریت نمائیم.
پس از کلیک کردن بر روی گزینه “پذیرش” در نوار اصلی یا فشردن کلید F2 از صفحه کلید، پنجره پذیرش برای شما باز میشود که اصطلاحا” به آن می گوییم “ایجاد فرم پذیرش جدید“. و توسط این فرم می توانید به راحتی اطلاعات مربوط به پرونده پذیرش بیماران را در سیستم ثبت نمائید. (مانند شکل زیر)
خدمت چیست؟
خدمت یا خدمات، به آن دسته از عملیاتی گفته می شود که در مرکز پزشکی و توسط شما برای مراجعین انجام می شود. مانند: مشاوره، ویزیت، تهیه عکس توسط دستگاه، لیزر، عمل جراحی خاص و … که این خدمات می تواند دارای هزینه باشند و یا رایگان. همانطور که می دانید، در نرم افزار آسان طب، این امکان وجود دارد که خدمات قابل ارائه در مرکز را از قبل در لیستی مجزا تعریف نمائیم. این عمل باعث می شود که هنگام پذیرش مراجعین، نیازی به تایپ مجدد عنوان خدمت و تخصیص قیمت برای آن گرفته نباشیم چرا که با کلیک بر روی دکمه “خدمت” لیست خدمات از قبل تعریف شده باز شده و کافی است بر روی خدمت مورد نظر دوبار کلیک نمائید. (برای تعریف خدمات، در صفحه اصلی نرم افزار بر روی منوی تعاریف پایه کلیک کرده و گزینه “خدمات پزشکی” را انتخاب نمائید)
هر خدمت که برای مراجعه کننده ارائه می گردد می تواند مشمول هزینه باشد و در این صورت مراجعین با خدماتی که ارائه می دهیم به مرکز بدهکار شده و بابت پرداختی که انجام می دهند بستانکار می شوند و پرداختی بیمار نیز در این پرونده ثبت می گردد که باعث می شود از وضعیت صورتحساب وی در آینده بهره مند شد. در واقع پرونده پزشکی، توسط خدمت و پرداختی بیمار است که به نوعی سند حسابداری بدهکار/بستانکار محسوب می شود. اگر چه تکمیل کردن تمام کادر ها الزامی نیست! اما تکمیل آنها باعث می گردد در آینده گزارشات متنوع تری از لیست مراجعات صورت گرفته تهیه نمائید. بعنوان مثال: لیست بیمارانی که به علت خاص به مرکز شما مراجعه نموده اند و …
پرونده یا فرم پذیرش چگونه عمل می کند؟
معرفی قسمت های فرم پذیرش
- نکته1: توجه داشته باشید در قسمت شماره تماس ، درصورتی که قصد ارسال پیامک دارید، یا بعدا” قصد وقت دهی همراه با یاد آوری از طریق پیامک دارید، شماره موبایل بیمار را وارد نمائید.
- نکته2: نوع بیمه، شماره دفترچه و معرف نیز به هنگام ثبت بیمار جدید، در اطلاعات وی درج خواهد شد.
- نکته1: برای دسترسی سریع به فرم مربوط به ثبت اطلاعات بیمار جدید از طریق کیبورد، هنگامی که مکان نما بر روی کد بیمار قرار دارد، کلید Insert از صفجه کلید را بفشارید
فرم پذیرش ساده
اگر در مرکز پزشکی شما نیازی به وارد کردن اطلاعات مربوط به درصد سهم پزشک، شرح خدمت و … در اطلاعات پرونده پذیرش نیست، می توانید از فرم ساده پذیرش استفاده نمائید. این فرم کمی نسبت به فرم قبلی داری ظاهری ساده تر می باشد. برای این منظور از منوی سایر بر روی گزینه “تنظیمات پذیرش” کلیک کرده و در پنجره باز شده ابتدا بر روی سربرگ “فرم پذیرش” کلیک کرده و سپس حالت فرم پذیرش را بر روی “ساده” قرار دهید.
فرم پذیرش حرفه ای (جهت درج چند خدمت در پرونده)
اگر نیاز داشتید چند خدمت را در یک پرونده درج نمائید، می توانید از فرم حرفه ای برای پذیرش مراجعین استفاده نمائید. این فرم نسبت به فرم های قبلی، قسمت های بیشتری را برای ثبت و تشکیل پرونده پذیرش مراجعین در اختیار شما قرار می دهد. برای این منظور مانند مرحله قبل اقدام کرده (انتخاب فرم ساده برای پذیرش) با این تفاوت که در بخش انتخاب فرم پذیرش، حالت حرفه ای را انتخاب نمائید.
مدیریت پرونده های ثبت شده توسط این فرم
پس از ثبت پرونده پذیرش، اطلاعات ثبت شده در قسمت “لیست پرونده ها” قرار می گیرد و با مراجعه به این قسمت (صفحه اصلی نرم افزار > منوی پرونده) می توانید پرونده ای را اصلاح ،حذف و .. نمائید و یا از لیست پرونده ها گزارشات متنوع تهیه نمائید. پیشنهاد می کنیم برای آگاهی از چگونگی این عملیات بخش “لیست مراجعات” را مطالعه نمائید.